Review: Gel de curățare Bioderma Sebium


    Cine are tenul mixt sau gras știe cât de importante sunt produsele de curățate în rutina de îngrijire. Acestea trebuie să curețe în profunzime pielea, însă să acționeze cu blândețe pentru a nu o usca.
   Gelul de curățare e vital pentru a-mi curăța porii de sebum și impurități. Favoritul meu este Alpha Hydrox de la Neoteric, este singurul produs de curățare care efectiv m-a scăpat de coșurile de pe maxilarul drept, zona mea problemă. Cât timp folosesc acest gel de curățare, nici urmă de coș pe această porțiune, însă cum întrerup folosirea sa pentru câteva săptămâni, cum îmi apare câte un monstruleț pe sub piele, foarte dureros și inflamat. În prezent alternez gelul de curățare de la Neoteric cu cel de la Bioderma. Mai exact, pe cel de la Bioderma îl folosesc atunci când nu sunt acasă. Și, trebuie să mărturisesc încă de la început, sunt mulțumită de el!

   Formula blândă, fără săpun, face din acest gel de curățare un produs destinat inclusiv pielii sensibile. Nu face spumă mai deloc, însă curăță pielea bine de machiaj și sebum. Este destinat îngrijirii tenului mixt/gras și comparativ cu alte produse din această categorie nu usucă pielea. Multe geluri recomandate pentru spălarea pielii grase fac spumă în exces și mi se par de-a dreptul agresive. Știu că un ten gras tolerează destul de bine produsele puternic spumante, însă folosirea lor regulată duce la deshidratare și la eliberarea unei cantități și mai mari de sebum.
   Gelul de culoare albastră are parfum discret ce dispare după clătire. Promite reglarea secreției de sebum, însă nu am constatat nimic deosebit legat de acest aspect. Ce mi se pare cu adevărat vizibil este aspectul odihnit pe care pielea îl capătă imediat după ce folosesc acest gel de curățare, chiar dacă acest lucru se întâmplă uneori la finalul zilei.
    Bioderma Sebium se poate folosi de două ori pe zi, dimineața și seara. Pentru o curățare mai bună a tenului e recomandat să se folosească cu apă călduță, dar eu sunt obișnuită să-mi spăl tenul cu apă rece. Este un fix de-al meu cu care am rămas de pe vremea când citeam trucuri de înfrumusețare în almanahuri, acolo persoanele tinere erau sfătuite să se spele cu apă rece pentru a păstra pielea cât mai tonifiată. Nu știu cât de adevăr zace în aceste vorbe, dar după cum ziceam, am această deprindere.
   Datorită formulei blânde, gelul Sebium se poate folosi și pe post de gel de ras.


   Gelul de curățare e disponibil în mai multe variante: 100 ml, 200 ml, 500 ml, iar prețul diferă în funcție de gramaj (15-50 lei). 
   Se găsește în farmacii, la secțiunea dermato-cosmetice. Produsele Bioderma pot fi comandate și online, de aici, la prețuri reduse. 

Comentarii

Deea D. a spus…
Al meu sta cumintel in dulap. Abia astept sa il incep!